Buurt.Watch

Met de Jablotron Buurt.Watch koppeling kunt u een extra bijdrage leveren aan de veiligheid in uw buurt en zeker ook voor uzelf. Nu is het voor u mogelijk om uw Jablotron alarmsysteem te koppelen met Buurt.Watch, hierdoor wordt een alarmmelding direct doorgezet naar alle aangesloten Buurt.Watch gebruikers en zal in veel gevallen hulp voor u al binnen 1 minuut ter plekke aanwezig zijn. Buurt.Watch meld medische noodoproepen door, brandalarm, inbraakalarm, overvalalarm en paniekalarm. U staat er hierdoor nooit meer alleen voor!

Veiligheid in uw buurt

Inbrekers blijven liever weg uit wijken waar de bewoners elkaar kunnen waarschuwen via een Buurt-alarm. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg. In Tilburg zijn in totaal 6000 mensen aangesloten bij een buurtwacht groep.
Tijdens een onderzoek werden 35 buurten in de Brabantse stad onder de loep genomen. In de buurten met een Buurtgroep-alarm daalde het aantal inbraken van 60 naar 15 per maand. Uit het onderzoek blijkt tevens dat de inbraken zich direct verplaatsen naar wijken waar geen Buurtwacht groep actief is.Dit is een sterk bewijs dat Buurt.Watch groepen de leefbaarheid in uw omgeving verbetert.

Waakzaamheid op straat door bewoners zelf, heeft een gunstige invloed op de buurt-leefbaarheid. Dit wordt grotendeels bevestigd door de grote toename van Buurt.Watch groepen. Hoewel er op dit moment nog geen officiële resultaatmetingen zijn, zijn de signalen uit de samenleving zeer positief.

Inmiddels zijn er meer dan 5.500 buurtpreventieteams actief in Nederland, dit is een ongekend succes. Bewoners informeren en helpen elkaar via WhatsApp berichten.

Zoek een installateur bij u in de buurt.

installateur zoeken